حضور نصف و نیمه شمشیربازان در آسیا رقابت با درجه 2 ها برای مدال
اسب من: رقابتهای شمشیربازی زیر 23 سال آسیا در حالی برگزار می گردد که فدراسیون ایران به جز اسلحه سابر پسران، هیچ برنامه ای برای اعزام نماینده دختر یا پسر در دیگر اسلحه ها ندارد.
به گزارش اسب من به نقل از مهر، مالزی برگزارکننده مسابقات شمشیربازی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا است. این رقابتها ۳۰ مهر تا ۴ آبان همزمان در هر دو بخش پسران و دختران و هر سه اسلحه سابر، فلوره و اپه برگزار می گردد.
حضور کمرنگ شمشیربازان زیر ۲۳ سال ایران در آسیا
در فاصله کمتر از یک هفته به آغاز این مسابقات، لیست بازیکنان شرکت کننده در هر اسلحه نهائی شده است؛ فهرستی که نام بازیکنان ایرانی فقط در یک اسلحه و یک بخش از آن دیده می شود.
اسلحه سابر پسران تنها اسلحه ای است که رقابت هایش با حضور شمشیربازان ایران برگزار می شود. بر این اساس مقرر است تیم ایران با ترکیب نیما آقایی، محمدمهدی شاکر، طاها کارگر پور و پارسا پورسلمان (پسر رئیس فدراسیون شمشیربازی) در این رقابتها شرکت داشته باشد. محمد رهبری هم هدایت تیم اعزامی را بر عهده خواهد داشت.
رقابت با «درجه ۲» ها برای مدال
بر اساس لیست رجیستری شده از شمشیربازان شرکت کننده در رقابتهای زیر ۲۳ سال آسیا، بسیاری از کشورها نماینده ای در این مسابقات ندارند. ویتنام و چین تایپه همچون کشورهای غایب در مالزی هستند اما با اهمیت تر از آنها غیبت چین، ژاپن، کره جنوبی و ازبکستان است، تیم های همیشه مدعی در شمشیربازی که هیچ نماینده ای در این دوره مسابقات ندارند.
شاید در پیش بودن فصل جدید تقویم فدراسیون جهانی سبب امتناع این کشورها از اعزام نماینده به مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا شده است تا بتوانند با آسودگی خاطر بیشتر، روی روند آماده سازی ترکیب ملی پوشان شان که پس از المپیک و در امتداد جوانگرایی دستخوش تغییرات شد، تمرکز داشته باشند. این شرایط اما فرصتی بوجود آورده تا شمشیربازان حداقل «ناخواسته» به مدال نزدیک تر شوند.
در غیاب شمشیربازان کشورهای همیشه مطرح و مدعی، شمشیربازان اعزامی ایران باید با نمایندگانی از کشورهای درجه ۲ این رشته رقابت داشته باشند که اعتبار قابل استنادی در شمشیربازی آسیا ندارند.
هنگ کنگ، عراق، قزاقستان، مالزی، فیلیپین و تایلند ۶ کشوری هستند که در کنار ایران برگزارکننده رقابتهای تیمی اسلحه سابر در مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا هستند. دیدارهای بخش انفرادی این اسلحه هم با حضور ۳۶ شمشیرباز از این کشورها برگزار می گردد که ۴ نفرشان ایرانی هستند.
در این شرایط و با عنایت به تعداد کم شرکت کنندگان و سطح پائین آنها، انتظار می رود که شمشیربازان اسلحه سابر با دست پر از مسابقات بازگردند.
فرصت از دست رفته برای محک دیگر شمشیربازان
مشخص نیست که چرا فدراسیون شمشیربازی حضور در مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا را محدود به اسلحه سابر پسران کرده است در حالی که با عنایت به شرایط شمشیربازان دو اسلحه فلوره و اپه پسران و دختران و حتی اسلحه سابر دختران، حضور در این رقابتها می توانست بهترین فرصت برای محک و ارزیابی آنها باشد بخصوص که مدعیان همیشگی غایب هستند و در این شرایط، شمشیربازان ایران با استرس کمتری از باخت و عملکردِ بد می توانستند مورد آزمون و خطا قرار بگیرند و حتی تا پای مدال هم پیش بروند.
شرایط مسابقات بگونه ای است که در بعضی بخش ها (تیمی)، تعداد شرکت کنندگان کمتر از انگشتان یک دست است. درست است که نتیجه گیری در چنین جدولی خیلی قابل استناد و معتبر نخواهد بود اما برای خیلی از شمشیربازان ایران - به غیر از اسحه سابر پسران- که در طول سال همواره به علل مختلف داخلی و خارجی، با معضل اعزام و کمبود تجربه تقابل با نمایندگان دیگر کشورها مواجهند، حضور در رقابتهای زیر ۲۳ سال آسیا بهترین فرصت بودتا محک بخورند و حتی با کسب نتیجه - با عنایت به تعداد و شرایط شرکت کنندگان- انگیزه بیشتری برای ادامه کار پیدا کنند.
فدراسیون شمشیربازی که به صورت معمول باید پس از المپیک وارد چرخه جوانگرایی در ترکیب تیم های ملی خود می شد، اگر به این مقوله اهمیت بیشتری می داد و پشتوانه سازی و آینده نگری را مدنظر داشت، بطور قطع در اعزام کامل تیم به مسابقات کوتاهی نمی کرد.
تعداد شرکت کنندگان در مالزی
مسابقات شمشیربازی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا در شرایطی برگزار می گردد که اسلحه اپه پسران در هر دو بخش انفرادی و تیمی، شلوغ ترین جدول را دارد. رقابتهای این اسلحه در جدول انفرادی ۴۱ شرکت کننده داد و در قسمت تیمی هم ۸ تیم رقابتهای این اسلحه را برگزار می کنند.
تعداد شرکت کنندگان در هر یک از بخش های این رقابتها به این شرح است:
بخش انفرادی
* اسلحه سابر دختران: ۲۵ نفر
* اسلحه اپه پسران: ۴۱ نفر
* اسلحه فلوره دختران: ۲۶ نفر
* اسلحه سابر پسران: ۳۶ نفر
* اسلحه فلوره پسران: ۳۷ نفر
* اسلحه اپه دختران: ۲۶ نفر
بخش تیمی
* اسلحه فلوره دختران: ۶ تیم
* اسلحه اپه پسران: ۸ تیم
* اسلحه سابر دختران: ۴ تیم
* اسلحه سابر پسران: ۷ تیم
* اسلحه فلوره پسران: ۷ تیم
* اسلحه اپه دختران: ۴ تیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب