بازگرداندن استقلال به وزارت ورزش؛

مسیری که هاشمی باید مسدودش کند

مسیری که هاشمی باید مسدودش کند اسب من: مسیری که برای ورود افراد غیرورزشی و گاهی سیاسی به وزارت ورزش و جوانان در دوره حضور حمید سجادی بازی شده بود، باید توسط کیومرث هاشمی مسدود شود تا ورزش کشور قدم های رو به جلویی بردارد.



خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: انتخاب کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان با استقبال خوب اهالی ورزش همراه شده است، همانطور که حضور حمید سجادی به عنوان وزیر ورزش هم در ابتدا با چنین شرایطی مواجه بود اما هر چه از عمر مدیریت دونده پرافتخار ایران گذشت، این «خوش استقبالی» جایش به «بدرقه بد» داد و سجادی را به در خروجی خیابان سئول نزدیک کرد.
مدیری که از جنس ورزش بود و حضورش می توانست موجی از امیدواری و اتفاقات خوب در ورزش کشور را بوجود آورد، با «پاشنه آشیل» هایی که برای خودش ساخت، پایه های مدیریتش را سست کرد تا جای موافقانش با مخالفانش عوض شد و اکثریت خواهان کناره گیری اش شدند.
حمید سجادی به عنوان یک چهره ورزشی و تحصیل کرده سال ها به عنوان اصلی ترین خواسته جامعه ورزش از رییس جمهور برای انتخاب یک «ورزشی» برای مسئولیت سازمان تربیت بدنی در گذشته و وزارت ورزش در سال های اخیر مطرح می شد و دو سال قبل را رأی اعتماد مجلس رنگ واقعیت به خود گرفت اما اتفاقاتی که در دوره مدیریت او رخ داد این خواسته جامعه ورزش برای دوره های بعد را را تردید همراه کرد که آیا بازهم آنها روی درخواست شأن اصرار دارند؟ حمید سجادی وزیر پیشین ورزش و جوانان
سجادی از جنس ورزش بود اما «جنس» مدیریتش ورزشی نبود و خودش را در اختیار «حریف» قرار داد تا هر فن و تکنیکی که بلد است روی او پیاده کند و امتیاز بگیرد و در نهایت وی را «خاک» و از تشک بیرون کند.
با رفتن حمید سجادی بازهم رییس جمهور به یک ورزشی دیگر اعتماد کرد. به چهره ای که شاید به اندازه افتخارات ورزشی حمید سجادی کارنامه قوی نداشته باشد اما در مدیریت ورزش سابقه طولانی دارد و از این حیث بسیار جلوتر از دونده وزارتخانه خیابان سئول است.
کیومرث هاشمی از معاونت تربیت بدنی ملایر آغاز کرد و با مدیرکلی تربیت بدنی استان همدان ادامه داد و اوایل دهه هشتاد با حضور در تهران معاون دفتر آمار و اطلاعات سازمان تربیت بدنی شد و بعد دوره ای را مدیرکل تربیت بدنی استان یزد بود و در برگشت به تهران مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون ورزشی شد. معاون سازمان و رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی کشور، رییس شورای برون مرزی سازمان تربیت بدنی، سرپرستی فدراسیون فوتبال و قائم مقام وزیر در امور تربیت بدنی آموزش وپرورش همچون دیگر مسئولیت های اوست.
همین کارنامه تکلیف سرپرست وزارت ورزش را مشخص می کند. او باید راهی را برود که حمید سجادی نرفت. کیومرث هاشمی باید مسیرش را از دونده ای که به خط پایان نرسید جدا کند و قدم در جاده ای بگذارد که انتهایش «استقلال» و «مرجعیت» وزارت ورزش ایستاده است. استقلالی که حلقه مفقوده و گمشده دوره حضور حمید سجادی بود. کیومرث هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان
ورزش اگر می خواهد قدمی رو به جلو بردارد باید خودش را از «بده بستان های» سیاسی دور کند و عنان کار را به آنهایی بدهد که بر طبق ضابطه روی صندلی مسئولیت قرار می گیرند نه رابطه فلان مسئول سیاسی با وزیر ورزش. باید جایی باشد برای حضور مدیران کاربلد و باتجربه و البته تحصیلکرده و بااخلاق ورزشی.
کیومرث هاشمی برای ماندن و «رأی» اعتماد گرفتن از مجلس شاخصهای یک مدیر ورزشی با خاصیت ها و شاخصهای «وزیر» را دارد اما برای قانع کردن نمایندگان باید «استقلال» در تصمیم گیری و انتخاب نفرات کاربلد و مدیران لایق را در دستور کارش قرار دهد.
تهدیدی که در دوره گذشته متوجه وزارت ورزش بود و وزارتخانه را اسیر تصمیم گیری های بیرونی خصوصاً در بعضی انتصابات کرده بود؛ می بایست به یک فرصت بدل شود. طبیعی است که هیچ مدیری در همه حوزه ها نیروهایی که از پیش با آنها آشنایی داشته باشد و کار را با آنها تجربه کرده باشد ندارد و لازم است از مشورت و راهنمایی کارشناسان و خبرگان در انتخاب همکارانش استفاده نماید.
اما این مشورت نمی باید استقلال تصمیم گیری مدیر را تحت تاثیر قرار دهد. مشورت دهندگان مشفق نیز حتما به شکلی عمل نمی کنند که حوزه اختیارات یک مدیر اجرائی خدشه دار شود و چهره مدیریتی او لطمه ببیند.
در عین حال دوره سجادی از حیث مدیریت دانش خالی از تجربیات باارزش نیست؛ هرچند وزیر بعدی محق است که نسبت به تغییر مدیران و سیاست های وزارتخانه بر طبق راهبردهایش اقدام نماید اما نباید فرصت ارائه تجربیات و دستاوردها را از ساختار موجود بگیرد. بی شک هاشمی برای موفقیت ناگزیر است از فاصله گذاری ها و پیش داوری های سیاسی نیز پرهیز کند. آغاز راه کیومرث هاشمی و پایان کار حمید سجادی در وزارت ورزش
باید «استقلال» در انتخاب نفرات توسط سرپرست وزارت برای اهالی ورزش ملموس و قابل رؤیت باشد. حتی نمایندگان مجلس هم باید این استقلال را ببیند تا بدانند این دفعه یک ورزشی آمده تا با مدیریت درست و انتخاب های درست ترش، ورزش کشور را یک قدم به جلو ببرد.
کیومرث هاشمی در این راه نیاز به مشورت های درست و تصمیمات درست تر در مورد افراد دارد. بطور قطع همه آنهایی که در دوره گذشته وارد وزارتخانه شده اند مدیرانی ضعیف و کارنابلد نیستند. حتما هستند مدیرانی که می توانند در کنار هاشمی و تیمش قدم های رو به جلویی برای ورزش بردارند.
به همین خاطر سرپرست وزارت ورزش باید با بررسی دقیق، کارشناسی و مشورت با افراد دلسوز و خیراندیش، معاونان و تیم مدیریتی همراهش را انتخاب نماید تا بتواند هم پاسخ اعتماد رییس جمهور را بدهد و هم جامعه ورزش را از انتخاب باردیگر یک ورزشی سربلند و دلگرم کند و خواسته آنها را برای همیشه به دل سیاه تاریخ نفرستد.


منبع:

1402/05/24
08:27:24
5.0 / 5
284
تگهای خبر: آموزش , بازی , تیم , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
asbeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اسب من محفوظ است

اسب من

همه چیز درمورد اسب و اسب سواری و سوارکاری