رییس فدراسیون تیروكمان در گفت وگوی تفصیلی با اسب من:

جزئیات پرونده قضایی ۳ میلیاردی کلبه های چوبی

جزئیات پرونده قضایی ۳ میلیاردی کلبه های چوبی به گزارش اسب من، رئیس فدراسیون تیروکمان ایران از جزئیات پرونده قضایی کلبه های چوبی که جریمه ۳ میلیاردی به دنبال داشت پرده برداشت و در مورد آخرین وضعیت تیم ملی تیروکمان پیش از بازی های آسیایی و انتخابی المپیک، توضیح داد.



غلامرضا شعبانی بهار با حضور در ایسنا در مورد فدراسیون و تیم ملی تیروکمان مسائل مختلفی را بیان نمود. وی از آخرین وضعیت همکاری با سرمربی کره ای تیم ملی تیروکمان گفت، از وضعیت بغرنج مالی این فدراسیون گلایه و به پرونده قضایی کلبه های چوبی که در ارتباط با ۱۰ سال قبل بود و در نهایت با جریمه ۳ میلیارد تومانی همراه شد، اشاره نمود.

او همینطور در مورد وضعیت زهرا نعمتی و علت ترک اردوی تیم ملی از جانب میلاد وزیری گفت، شرط کسب مدال در بازی های آسیایی هانگژو را بازگو و وضعیت تیم های ملی کامپوند و ریکرو مردان و زنان ایران را شرح داد.

در ادامه مشروح کامل گفت وگوی ایسنا با غلامرضا شعبانی بهار، رئیس فدراسیون تیروکمان آمده است:

پس از انعقاد قرارداد فدراسیون تیراندازی با کمان با «هونگ سونگ هو» سرمربی کره ای در شهریورماه سال قبل قرار بر این شد در فاز اولیه به صورت ۶ ماهه همکاری ها مدنظر قرار گیرد و و در صورت توافق دو طرف این قرارداد تا پایان المپیک ۲۰۲۴ پاریس تمدید شود. از آخرین وضعیت ادامه همکاری با این مربی بگویید.

به تازگی فدراسیون تیراندازی با کمان قرارداد هونگ سونگ هو سرمربی کره ای تیم ملی را تا پایان مسابقات قهرمانی آسیا که مقرر است آبان ماه سالجاری در تایلند برگزار شود، تمدید کرد و در صورتیکه طرفین رضایت داشته باشند، این قرارداد تا بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس تمدید خواهد شد.

قرارداد اولیه ۶ ماهه بود اما متاسفانه در این برهه نتوانستیم تیم را به سبب فقدان منابع مالی به مسابقات اعزام نماییم. فدراسیون تیروکمان عددی مازاد بر بودجه تعیین شده خود نمی خواست و تنها درخواست ما این بود که آنچه مصوب شده به فدراسیون تعلق گیرد. اگر ۸۰ درصد از عدد مصوب بودجه ما را هم می دادند می توانستیم کار خویش را پیش ببریم و تا آخر سال ۱۴۰۱ چیزی حدود ۶۵ درصد از بودجه فدراسیون تیروکمان تخصیص یافت که آن هم با هجمه سنگینی از پیگیری ها انجام شد. شرایط فدراسیون المپیکی که چند ماه دیگر باید در بازی های آسیایی و پاراآسیایی شرکت نماید را می بینید. از خردادماه کسب سهیمه در رشته تیروکمان شروع می شود و ما در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ حتی نتوانستیم یک اعزام داشته باشیم تا بتوانیم مربی کره ای خویش را در میدان عمل هم محک بزنیم و ارزشیابی داشته باشیم. امیدواریم بتوانیم مربی کره ای تیم ملی را تا المپیک پاریس نگه داریم. البته بدون داشتن منابع مالی لازم، محال است چون که بشدت در مضیقه مالی به سر می بریم. در شرایط فعلی نگه داشتن این مربی امکان پذیر نبود و احتمال آن صفر بود اما با مدیریت مالی تمام تلاش خویش را به کار گرفتیم و خوشبختانه توانستیم کار را پیش ببریم. ما فقط عدد مصوب بودجه خویش را می خواهیم و تا کنون مبلغ مازادی نخواسته ایم.

به شدت از سرمربی کره ای تیم ملی تیروکمان راضی هستیم و بازیکنان تیم ملی هم بسیار راضی هستند و ارزیابی ها مثبت است. سطح رکوردها بخصوص در ریکرو که رشته المپیکی است بسیار بهتر شده و برخی کمانداران در حد ۲۰ امتیاز هم ارتقاء پیدا کرده اند. در برنامه انتخاباتی خود هدفم این بود که بتوانیم در المپیک ۲۰۲۴ تیروکمان ایران را نشان دهیم و بعد از آن در المپیک ۲۰۲۸ جزء بهترین ها باشیم. فرآیند و مسیر ما با بهره گیری از این سرمربی کره ای محقق می شود. مربی بسیار مصمم، جوان و پر انرژی است و شبانه روزی فعالیت می کند و تیم ملی حتی برنامه تمرین در شب دارد و کمانداران باید در شب هم همانند روز در صورتیکه هیچ چیز معین نمی باشد، تمرین کنند. وی تمرین ها و روش های خاص خویش را دارد و تجهیزات خاصی را هم سفارش کرده است. وی برخی روش ها را در ایران منقضی می داند. بر مبنای درخواست سرمربی بلافاصله فردی را به کره جنوبی فرستادیم که برخی وسایل مورد نیاز تنظیم کمان را که تا قبل از این به صورت دستی در ایران انجام می شد را وارد کند تا بر مبنای مدرن ترین روش ها، کمانداران ایرانی هم کمان خویش را تنظیم کنند.



قرارداد با سرمربی کره ای تیم ملی ماهانه حدود ۷ هزار یورو است. آخرین پرداختی شما در سال قبل به «هو» چقدر بود؟

بر اساس نامه ای که از وزارت ورزش و جوانان عرضه می شود و به بانک مرکزی می رویم قرارداد ۶ ماهه سرمربی تیم ملی تیروکمان تا آخر سال گذشته به صورت کامل پرداخت گردید هرچند که سه ماه قراردادش را پرداخت کرده بودیم و سه ماهه دوم را یک جا و در انتها اسفندماه پرداخت کردیم.

گلایه ای نسبت به این مورد نداشت؟

بنده خدا چه بگوید؟ نمی تواند بگوید حقوقم را پرداخت نمی کنید و بنا بر این تمرین نمی روم. ما خودمان خجالت می کشیم و باید حقوق وی را پرداخت نماییم.

در مورد وضعیت بودجه فدراسیون تیروکمان در سال ۱۴۰۱ بگویید.

صد درصد بودجه فدراسیون ۱۲ میلیارد تومان است. صرفاً ۶۵ درصد بودجه فدراسیون محقق شده و حدود ۴ میلیارد از بودجه فدراسیون پرداخت نشده و بنا بر این ۲ اعزام خویش را لغو کردیم. در تبصره ۱۴ معادل ۱۲ میلیارد تومان به فدراسیون تیروکمان اختصاص یافت و اشکالی که وجود دارد اینست که بودجه ما را در وزارت ورزش و جوانان صفر کرده اند.

۱۰۰درصد بودجه فدراسیون ۱۲ میلیارد تومان است. صرفاً ۶۵ درصد بودجه فدراسیون محقق شده و حدود ۴ میلیارد از بودجه فدراسیون پرداخت نشده و بنا بر این ۲ اعزام خویش را لغو کردیم. در تبصره ۱۴ معادل ۱۲ میلیارد تومان به فدراسیون تیروکمان اختصاص یافت و اشکالی که وجود دارد اینست که بودجه ما را در وزارت ورزش و جوانان صفر کرده اند. دولت بودجه را به وزارت ورزش تخصیص می دهد و به صورت مثال می گوید n میلیارد تومان به ورزش قهرمانی تخصیص یابد و وزارت ورزش اعتبار مربوطه را به فدراسیون های ورزشی پرداخت می کند. آنگونه که شنیده ام بودجه فدراسیون تیروکمان را از قانون بودجه صفر لحاظ کرده اند و صرفاً گفته اند این فدراسیون از تبصره ۱۴ معادل ۱۲ میلیارد تومان دریافت خواهدنمود در صورتیکه تبصره ۱۴ هم محقق نشده است و از طرف دیگر هم وزارت ورزش می گوید نمی توانیم پولی به شما بدهیم. ما حرفمان با وزارت ورزش اینست که اگر تبصره ۱۴ محقق نشود فدراسیون تیروکمان چه اقدامی باید انجام دهد؟ حداقل آقایان معادل بودجه ۱۴۰۰ که ۸.۵ میلیارد تومان بود به فدراسیون پرداخت کنند.

اولین مرحله از تبصره ۱۴ معادل ۳ میلیارد تومان به فدراسیون تیروکمان پرداخت گردید که قوه قضاییه بلافاصله ۲ میلیارد و ۹۲۵ میلیون تومان از پول فدراسیون بابت بدهی سال ۱۳۹۰ در ارتباط با خرید در زمان رئیس وقت فدراسیون تیروکمان (کریم صفایی) برداشت کرد. طرف مقابل فدراسیون، شکایت کرده بود و به صورت مداوم پرونده با تاخیر تادیه روبرو شده بود و در نهایت اعلام نمودند که پول خویش را می خواهند. بر مبنای ماده ۴۷۷ اگر شما طلبی داشته باشید شکایت می کنید و بر طبق این ماده قوه قضاییه بررسی انجام می دهد. طی ۲ مرحله چهارساله بررسی صورت گرفت و در نهایت حدود ۳ میلیارد از بودجه فدراسیون به همین شکل از دست رفت. زمانی که می گویند کمر یک فدراسیون می شکند، همین است.

پس از آن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان دیگر به حساب فدراسیون واریز شد که معادل ۴۰ درصد از ۱۲ میلیارد تومان بود. تا اسفندماه ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان هم به حساب فدراسیون واریز شد که در مجموع ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و کمتر از ۶۵ درصد از بودجه پایه فدراسیون تیروکمان است. ما در ابتدای سال ۱۴۰۱ چند اعزام داشتیم و تا این حد فلک زده نبودیم. فدراسیون تیروکمان فروردین، اردیبهشت و خرداد اعزام داشت و سوییس و فرانسه رفتیم و هر چقدر از سال قبل ذخیره کرده بودیم طی نیمه نخست سال قبل خرج کردیم و منتظر تخصیص بودجه ۱۲ میلیاردی خود بودیم. پرداخت حقوق ماهانه در فدراسیون تیروکمان حدود ۱۶۰ میلیون تومان است که با اضافه کار به ۲۰۰ میلیون تومان می رسد. کل پرداخت حقوق در طول سال به ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان می رسد. این عدد را از بودجه سالانه فدراسیون کم کنید و ببینید باتوجه به آن ۳ میلیاردی که قوه قضاییه برداشت کرده چقدر باقی می ماند؟



در همین برهه کنونی حدود ۱ میلیارد تومان به رستوران بدهکار هستیم. خداراشکر که عذرخواهی کردن را بلد هستیم و می توانیم بگوییم شرمنده هستیم در صورتیکه بعضی روسای فدراسیون ها جز زبان تهدید چیزی ندارند. ۲۰۰ میلیون تومان هم به آژانس بدهکار هستیم. ۱۰۰ میلیون تومان بابت لباس بدهکار هستیم. مهم تر از همه این ها ۲ اعزام فدراسیون که به معنای همه وجود فدراسیون بود، لغو شد. تیم ملی ۶ ماه در اردو بوده و معادل یک میلیارد تومان هزینه غذا شده است، این هزینه به چه علت بود؟ بطور قطع هدف اعزام بود که چنین هزینه هایی به جا مانده است! اما در نهایت متاسفانه به سبب مشکل مالی نتوانستیم تیم ملی را به کاپ آسیا اعزام کنیم. یکی نیست بگوید چه می خواهید بکنید و به وضعیت ما رسیدگی کند. حتی اگر ما فرزند نابابی هستیم پدر خانواده باید با ما همدردی کند. ۳ نامه به وزیر ورزش نوشته ایم و وزیر دستور پرداخت سریع داده اما این اتفاق رخ نداده است.

۶ ماه اعضای تیم ملی تیر انداخته اند و یک بسته تیر به آنها نداده ایم. قیمت هر بسته تیر کمان معادل ۲۵ میلیون تومان است. حداقل کاری که ما می توانیم انجام دهیم دادن یک بسته ۱۲ تایی تیر است که ۲۵ میلیون تومان می شود. ما ۱۶ ورزشکار داریم و عرضه بسته تیر ۲۵ میلیون تومانی به آنها معادل ۴۰۰ میلیون تومان هزینه به دنبال دارد که ما این رقم را هم نتوانسته ایم پرداخت کنیم! ۲ دوره کلاس بین المللی مربی گری برگزار کردیم و مبلغ قابل توجهی به دست آوردیم و توانستیم درآمدزایی نماییم. برای دوره های عادی مربی از خارج آوردیم تا بتوانیم درآمدزایی داشته باشیم و بخشی از هزینه ها را جبران نماییم. استاد دانشگاه برخی روسای فدراسیون های ورزشی بوده ام و در حوزه برنامه ریزی تدریس کرده ام اما الان می بینید که خودمان با چه وضعیتی مواجه هستیم و اساسا برنامه ریزی معنایی ندارد!

۶ ماه اعضای تیم ملی تیر انداخته اند و یک بسته تیر به آنها نداده ایم. قیمت هر بسته تیر کمان معادل ۲۵ میلیون تومان است. حداقل کاری که ما می توانیم انجام دهیم دادن یک بسته ۱۲ تایی تیر است که ۲۵ میلیون تومان می شود. ما ۱۶ ورزشکار داریم و عرضه بسته تیر ۲۵ میلیون تومانی به آنها معادل ۴۰۰ میلیون تومان هزینه به دنبال دارد که ما این رقم را هم نتوانسته ایم پرداخت کنیم!

پرونده قضایی و برداشت ۳ میلیاردی از حساب فدراسیون در ارتباط با کلبه های چوبی بود؟

طرحی در سایت فدراسیون تیروکمان طراحی شده بود که بخشی از آن در ارتباط با کلبه های چوبی بود. این چوب با تمام تشکیلات مخصوص از خارج از کشور وارد شد. پایه کار هم انجام شد و بعد از خریداری این تجهیزات در ادامه با دیرکرد کار را پیش می برند و بعد از آن هم با جابجایی ریاست در فدراسیون تیروکمان مواجه می شوند که رئیس جدید هم کار را انجام نمی دهد و کار به همین شکل پیش می رود. قرار بر این بوده است این کلبه های چوبی ساخته شود اما چوب ها حدود ۱۰ سال زیر نور آفتاب، باران و برف قرار داشت و زمانی که بنده به فدراسیون آمدم با دیدن این چوب ها وجدانم به درد آمد و دستور جابجایی چوب ها را صادر کردم. چوب ها جمع آوری شد و به انباری ۶۰۰ متری منتقل شد. چوب ها در وضعیت مناسبی قرار ندارند، یکی کج شده، یکی رنگش رفته و از ۱۰ چوب شاید ۲ چوب سالم هم برای فروش پیدا نشود. این در حالی است که چوب ها به صورت نر و ماده هستند و خود این مورد هم یک چالش است. در آینده می خواهیم این چوب ها را بفروشیم اما در نهایت ۳ میلیارد تومان پول فدراسیون زنده نمی شود و هدر رفتن این پول کمر فدراسیون را شکسته است. یکی نیست به داد ما برسد.

قرار بود تیم ملی تیروکمان اسفند ماه سالجاری به «کاپ آسیا» اعزام شود. چرا این اتفاق رخ نداد؟

فدراسیون تیروکمان به سبب کمبود منابع مالی قادر به اعزام تیم ملی تیروکمان به «کاپ آسیا» نشد. بعد از انعقاد قرارداد با سرمربی کره ای در شهریور سالجاری، تیم ملی تیروکمان ایران از اواسط سالجاری مدام در اردوهای متفاوت به سر می برد و قرار بود اسفند سالجاری در مسابقات کاپ آسیا در چین تایپه حضور یابد اما به سبب کمبود منابع مالی قادر به اعزام تیم ملی به چین تایپه نشدیم. فدراسیون تیروکمان برای اعزام تیم ملی به مسابقات کاپ آسیا، نیازمند ۲ میلیارد تومان بودجه بود اما به سبب کمبود منابع مالی قادر به اعزام ملی پوشان نبودیم. پولی نداشتیم که بتوانیم تیم ملی را اعزام نماییم. جالب است بدانید زمانی که ثبت نام می کنید بعنوان تعهد بشمار می رود و در صورت عدم حضور باید جریمه عدم حضور پرداخت کرد! در همین راستا قول داده ایم اواخر فروردین ماه سالجاری تیم ملی را به مسابقات مرحله اول جهانی در ترکیه اعزام نماییم. در صورتیکه پول نرسد تیم ملی را نمی توانیم به این مسابقات هم اعزام نماییم. تمام تلاش ما برای حضور موفق در بازی های آسیایی و المپیک است.



با توجه به وضعیت فعلی تصور می کنید «هونگ سونگ هو» همکاری خویش را با تیم ملی ادامه خواهد داد یا شاهد پایان حضور وی در ایران خواهیم بود؟

با این رویه امکان ادامه حضور وجود ندارد و فدراسیون تیروکمان نمی تواند همکاری خویش را با این سرمربی کره ای ادامه دهد. در شرایط فعلی ما حتی نمی توانیم تیم ملی را به مسابقات برون مرزی اعزام نماییم و پولی برای فدراسیون باقی نمی ماند. زمانی که قرارداد خویش را با سرمربی کره ای تیم ملی به امضا رساندیم قیمت هر یورو ۲۹ هزار تومان بود و به ما ارز مبادله ای اختصاص می یافت. ما متوجه وضعیت کشور بعنوان یک وضعیت خاص هستیم. انتظارات مردم بخش دیگری است و دولت باید دراین زمینه پاسخگو باشد اما نمی توان ورزش را هم رها کرد. اگر بازی های آسیایی نباشد اساسا برای چه مربی می خواهیم؟ هدفگذاری ما بازی های آسیایی، جام جهانی و المپیک است. این درست نیست که یک فدراسیون ۱۰۰ درصد تخصیص داشته باشد و به یک فدراسیون ۶۵ درصد بودجه تخصیص یابد! چرا؟ بنده کاری به روابط شخصی افراد ندارم و باید پایش صورت گیرد. وزارت ورزش و جوانان دارای یک نقش و رسالتی است. ما پول اضافه نمی خواهیم و حق طبیعی خویش را می خواهیم. این رویه خیلی بد است.

با وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک در مورد وضعیت بغرنج مالی فدراسیون تیروکمان صحبتی نکرده اید؟

باید بگویم که ما از کمیته ملی المپیک پول خویش را گرفته ایم اما در اعزام ها خرج کرده ایم. ما ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از کمیته ملی المپیک گرفتیم که حدودا همه آنرا در اعزام های مربوطه به فرانسه، ترکیه، کره جنوبی، عراق و... خرج کرده ایم. فضای مالی فدراسیون تیروکمان از نظر مالی بغرنج است. ما پیگیری های گوناگونی را از معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان داشته ایم و از مسؤلان وزارت ورزش و جوانان درخواست کرده ایم به دادمان برسند. ما بدهی های سنگینی داریم و وزارت ورزش و جوانان باید حتما رشته تیروکمان را مورد توجه ویژه قرار دهد. از وزارت ورزش و جوانان خواهش می نماییم که حداقل تخصیص ما را به ۸۰ درصد برسانند و بتوانیم پاسخگوی طلبکاران خود باشیم اما متاسفانه حتی این کار را هم انجام نمی دهند.

بازیکنان و سرمربی تیم ملی چه احساسی نسبت به وضع مالی موجود فدراسیون دارند؟

آن ها از این بابت بسیار ناراحت هستند. من بعنوان رئیس فدراسیون تیروکمان درحال مدیریت شرایط هستم و نمی خواهم شرایط نامناسبی پیش آید. ما فرزندان این مملکت هستیم و تمام تلاش خویش را به کار می گیریم تا بتوانیم از وضعیت موجود خارج شویم. نباید اجازه باختن بدهیم و باید مسؤلان ارشد ورزش کشور نگاه توامان به رشته های مختلف ورزشی داشته باشند. قرار بر اینست سال ۲۰۲۸ رشته کامپوند هم به رشته های المپیکی اضافه شود. باید روی رشته های آینده دار سرمایه گذاری نماییم و با برنامه ریزی افق ها و چشم اندازها را ببینیم. تمام تلاش خویش را به کار گرفته ایم که پرچم جمهوری اسلامی ایران بالا برود. برخی فدراسیون های ورزشی خیلی پول می گیرند و متاسفانه گاها پول های هنگفتی به این فدراسیون ها عرضه می شود.

متاسفانه وزارت ورزش و جوانان در تقسیم بندی بودجه سهم فدراسیون تیروکمان با این احتمال که بتواند سهمش را از تبصره ۱۴ دریافت کند، صفر در نظر گرفته است!

متاسفانه وزارت ورزش و جوانان در تقسیم بندی بودجه سهم فدراسیون تیروکمان با این احتمال که بتواند سهمش را از تبصره ۱۴ دریافت کند، صفر در نظر گرفته است! نگاه ملی دراین زمینه وجود ندارد و نگاه ها شخصی است. اصلا صحیح نیست و بعنوان یک معلم می گویم باید با چنین نگاهی مقابله نمود. اگر پول وجود دارد باید برای همه باشد و اگر هم پولی نیست همه باید با این بی پولی مقابله کنند و این گونه است که عدالت جاری خواهد شد و هیچکس ناراحت نمی گردد. متاسفانه برخی برخوردار و برخی مغضوب هستند و این رویه بسیار نامناسب است. نباید از ارتباطات سوء استفاده نمود.

در دوره قبلی بازی های آسیایی، یک مدال میکس تیمی کسب کردیم. شانس تیم ملی ایران برای کسب مدال در بازی های آسیایی هانگژو چین، چگونه است؟

در حال حاضر تنها کمبود و چالش ملی پوشان تیروکمان ایران عدم حضور در مسابقات است. مربی کره ای تیم ملی تیروکمان به خوبی فعالیت نموده است و شرایط ملی پوشان خوب است. اگر بتوانیم شرایط حضور در مسابقات را ایجاد نماییم و به مسابقه اعزام شویم شرایط خوبی در بازی های آسیایی خواهیم داشت.



وضعیت کامپوند و ریکرو مردان و زنان را چطور ارزیابی می کنید؟

در کامپوند مردان نسبت به گذشته خیلی بهتر هستیم و در دنیا وضعیت بهتری پیدا کرده ایم. در قهرمانی آسیا با یک باخت به مقام چهارم آسیا رسیدیم. جایگاه کامپوند مردان و زنان خیلی خوب است و عنصر اعتماد به نفس هم از جانب سرمربی تیم ملی به بازیکنان منتقل شده و ایرادات با آرامش و آموزش رفع شده است. به کامپوند مردان و زنان بسیار امیدوارم و اگر یک تا دو مسابقه اعزام شویم به طور قطع مدال کسب خواهیم کرد. تا در مسابقات حضور پیدا نکنیم استرس حضور در مسابقات از بین نخواهد رفت و صرفاً حضور در اردو نتیجه بخش نیست. باید وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک به صورت ویژه به تیم ملی تیروکمان کمک نماید. هنوز دیر نشده و ما مسابقات بسیاری را پیش رو داریم. می توانیم در مسابقات جهانی، آسیا، جام جهانی، انتخابی المپیک و... شرکت نماییم و اگر بتوانیم در این مسابقات شرکت نماییم به طور قطع مدال کسب می نماییم.

در رشته ریکرو اما شرایط متفاوت می باشد و خیلی در ذوق مربی خورده بود که این چه وضعی است اما با تلاشهای انجام شده توانسته ایم ۲۰ امتیاز ارتقاء داشته باشیم. در رشته ریکرو از نظر سرمربی تیم ملی شرایط مطلوب نمی باشد اما درحال تمرین و تلاش هستیم و به آینده امیدواریم. نکات آموزشی خیلی از سوی سرمربی منتقل می شود و می گوید ورزشکار باید خودش کمانش را درست کند و بتواند مکانیک وسیله خودش باشد و کمانش را تنظیم کند و در صورت نبود راهکار در نهایت به سرمربی تیم ملی رجوع کند، مساله ای که اعتماد به نفس ورزشکار را ارتقاء می دهد و منجر به عملکرد بهتر وی خواهد شد.

در مجموع شرایط کامپوند مردان و زنان ایران را منوط به حضور در مسابقات، خوب ارزیابی می نماییم. واقعا تیم مردان ایران بسیار عالی است و یک یا دو ورزشکار زن هم در رشته کامپوند شرایط بسیار خوبی دارند اما متاسفانه طی ۶ ماه گذشته نتوانسته ایم به مسابقات اعزام شویم. باید بدانیم که نمی توانیم معجزه نماییم. برنامه ریزی باید فرآیند محور باشد و نمی توانیم در صورتیکه ۵۰ درصد راه را طی کرده ایم نتیجه ۱۰۰در صدی بگیریم. شرایط فعلی به سبب کمبود منابع مالی بوجود آمده و راهی جز تأمین منابع مالی در صورتیکه هدف کسب مدال است، نداریم. شرایط امیدوار کننده است و با حضور در چند مسابقه سنگین می توانیم مدال کسب نماییم.

مجموعه تیروکمان درحال نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی است. دارای باشگاه برای آموزش های پایه هستیم. با شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در این رابطه قرارداد بسته و با همکاری بخش خصوصی آکادمی به وجود آورده ایم و به یک سرمایه گذاری در این بخش رسیده ایم. این آکادمی خیلی خوب و در حد تیم ملی است. دارای سالن دو زمانه هستیم که در زمستان از آن استفاده می نماییم و دارای سرمایش، گرمایش، سالن بدنسازی و نور خوب است. مهم ترین فاکتور برای تیم های ملی خوابگاه است که خداراشکر از یک خوابگاه خیلی خوب برخوردار هستیم. یکی از سایت های زیبا را در ورزشگاه آزادی داریم و فدراسیون هم توسط بخش خصوصی ساخته شده است و در نزدیک ترین نقطه به ورزشکاران قرار داریم و کاملا در دسترس هستیم. جمیع شرایط را فراهم نموده ایم و از شهرداری هم کمک گرفتیم تا ورزشکاران شرایط بهتری برای فعالیت داشته باشند.

رسالت فدراسیون های ورزشی برنامه ریزی، آینده نگری، بسیج امکانات، بهره مندی از ظرفیت ها و دانش فنی است. اگر درآمدزایی نباشد نمی توان کار را پیش برد. درآمدزایی ما کافی نیست و باید وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حمایت های لازم را انجام دهند. این فعالیت ها نجات دهنده نیست و باید در نقشه قهرمانی کشور دیده شویم اما هرچقدر نگاه می کنم تیروکمان را در نقشه قهرمانی کشور نمی بینم و این گونه نمی توان ایفای نقش کرد. انتظارات باید به اندازه حمایت ها باشد و همه فعالیت ها دو سویه است. نمی توان حمایت نکرد اما انتظار اضافی داشت. به اندازه سرمایه گذاری میتوان برداشت کرد. بطور قطع در صورت حمایت ما هم باید تلاش خویش را دو چندان نماییم. مدیران هزینه ای بسیار زیاد هستند و ما به دنبال هزینه کرد صرف نیستیم.



در مورد زهرا نعمتی توضیح دهید و آخرین وضعیت حضور وی در تیم ملی تیروکمان ایران را تشریح کنید.

زهرا نعمتی تفکرش این گونه است که مربی خاصی را می خواهد و ترجیح می دهد این مربی خارجی باشد و ما هم توانایی تحقق این امر را نداریم. اگر همین روند طی شود بعید می دانم بتواند تیم ملی تیروکمان را همراهی کند. وی باید یکسال و بیشتر شبانه روزی فعالیت و تمرین کند تا بتواند در بازی های آسیایی همراه با تیم ملی تیروکمان موفق به کسب مدال شود اما در تیم ملی پاراتیروکمان می تواند با شش ماه تمرین هم خودش را برساند و صاحب مدال شود. وی از ظرفیت بالایی برخوردارست و به سبب تجربه بالا بیشتر از نیمی از مسیر را طی کرده است و با حفظ آمادگی به طور قطع می تواند موفق باشد. وی از نظر بدنی آماده نیست. ریکرو نیازمند آمادگی بسیار بالایی است و روزانه باید چند هزار تیر بیاندازند. اگر زهرا نعمتی همین روند را ادامه دهد خیلی به وی امیدوار نیستم.

در مورد میلاد وزیری هم توضیح دهید و بگویید چه شد که وی دیگر در تیم ملی تیروکمان ایران حضور ندارد؟

میلاد وزیری خودش نخواست در تیم ملی کارش را ادامه دهد. مربیان کره ای از شرایط و نظم خاصی برخوردار می باشند. حدود ساعت ۸ بامداد بازیکنان تیم ملی باید در وضعیت گرم کردن قرار داشته باشند. تا ساعت ۱۰ تیراندازی با کمان خواهند داشت و بعد از آن استراحت و باردیگر تا ساعت ۱۲ تیراندازی با کمان، سپس ناهار و استراحت عصر و شام و سپس تمرین در شب. برداشت بنده اینست که میلاد وزیری نمی خواست که این مدت زمان را اختصاص دهد. یک مدت به اردوی تیم ملی آمد و شرایط برای وی خیلی سخت بود و نتوانست ادامه دهد و تیم ملی را ترک کرد.

آیا زمان آن نرسیده است که شاهد تغییر نسل در تیم های ملی تیروکمان ایران باشیم؟

بله. چشم ما دیگر به افرادی نیست که در گذشته مدال کسب کرده یا در مسابقات معتبر شرکت کرده اند. این درست نیست که در رشته تیروکمان افراد مسن می توانند حضور پیدا کنند، شاید در مورد برخی ستاره ها چنین مساله ای باشد اما هم اکنون ورزشکاران زیر ۲۰ سال در المپیک موفق به کسب مدال می شوند. فضای تیروکمان در ایران بسیار بهتر شده است. باید همه شرایط دست به دست هم دهد و شاهد نقش آفرینی باشیم. اگر در کار شما کوچکترین ابزار مورد نیاز وجود نداشته باشد به طور قطع با چالش جدی مواجه خواهید شد. کمان، تیر و سرتیر از ابراز مورد نیاز است و با محدودیت هایی در زمینه تجهیزات روبرو می باشیم. واقعا برخی خانواده ها از خودگذشتگی مالی دارند. قیمت یک کمان معمولی حدود ۲۰۰ میلیون تومان است و فدراسیون تیروکمان با مشکلات شدید مالی روبرو است.



در حوزه کمان فدراسیون شرایط تأمین کمان را ندارد در صورتیکه درست نیست. وقت و زمان بزرگترین سرمایه یک جوان و خانواده اوست. زمانی که خانواده ها فرزندانشان را برای حضور در رشته تیروکمان می آورند و در اختیار فدراسیون تیروکمان قرار می دهند، سرمایه بسیار بزرگی را اختصاص داده اند و بقیه سرمایه را باید فدراسیون اختصاص دهد. متاسفانه چالش مالی گریبان گیر فدراسیون تیروکمان شده است. واقعا از وضعیت موجود ناراحت هستیم و شرایط بسیار سختی داریم.





منبع:

1402/01/30
09:02:26
5.0 / 5
408
تگهای خبر: آموزش , اردو , اسب , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
asbeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اسب من محفوظ است

اسب من

همه چیز درمورد اسب و اسب سواری و سوارکاری