مهر در گزارشی بررسی كرد؛

لباس ایرانی-اسلامی برای كاروان ایران

لباس ایرانی-اسلامی برای كاروان ایران به گزارش اسب من لباسی که برای کاروان ورزش ایران در بازی های المپیک در نظر گرفته شده نسبت به دوره های گذشته زیبایی های بیشتری دارد اما برخلاف ادوار قبلی این دفعه رونمایی زشتی از آن شد تا به چشم نیاید.



به گزارش اسب من به نقل از مهر، یکی از اقدامات متفاوت و جدیدی که کمیته ملی المپیک برای این دوره بازی های المپیک انجام داد، طراحی لباس اعضای کاروان اعزامی به توکیو زیر نظر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود تا چالش هایی که پنج سال پیش و پیش از بازی های المپیک ریو برای این کمیته و مسؤلان وقتش بوجود آمده بود، تکرار نشود.
به هر حال لباس و طراحی آن برای ورزشکاران المپیکی مقوله مهمی است که می تواند دست مایه ای برای قضاوت چگونگی حضور کشورها در المپیک - بخصوص قبل از آغاز مدال آوری ها- باشد، این قضاوت از همان مراسم افتتاحیه که جذاب ترین و سنتی ترین بخش بازی های المپیک است، شروع می شود. جایی که در آن ورزشکاران هر کشور با لباسی متحدالشکل که معرفِ هویت و فرهنگ شان است، مقابل هزاران تماشاگر حاضر در محلِ افتتاحیه و میلیونها بیننده تلویزیونی رژه می روند.
اهمیت همین مساله و پیشگیری از انتقاداتی که قبل از المپیک ریو کاروان ایران را به حاشیه برد، پای صاحب نظران و طراحان حوزه مد و لباس را به کمیته ملی المپیک باز کرد تا طراحی پوشش مسافران توکیو فنی تر از همیشه انجام شود؛ نتیجه این ورود و رفت و آمدهای زیادی که برای آن انجام شد در نهایت شامگاه شنبه و ساعاتی قبل از اعزام نخستین گروه ورزشکاران به محل برگزاری بازی های المپیک در توکیو رونمایی گردید.

البته برگزاری مراسم رونمایی در چنین فضا و شرایطی متوجه انتقادات زیادی است. بخصوص که از دو سال پیش روند طراحی و داوری پوشش های پیشنهادی برای مسافران توکیو شروع شده بود اما درست در لحظه آخر و قبل از این که ورزشکاران سوار هواپیما شوند، رونمایی از آن انجام شد اما انتقاداتی که در همین چند ساعت نسبت به طرح نهایی شده - درمورد لباس رسمی بانوان- مطرح شده، چقدر جای حمایت و دفاع دارد؟
طی دو سال قبل نشست های زیادی ویژه بررسی پوشش ورزشکاران ایران در المپیک توکیو و نهایی کردن طرح آن برگزار شد و طرح های پیشنهادی زیادی هم برای آن عرضه شد، قاعدتاً در این میان هزینه های زیادی هم صرف شده که البته طبیعی است چون قرار بود این دفعه پوشش رسمی و ورزشی نمایندگان ایران از کانال تخصصی و با استفاده از ظرفیت کارشناسان مربوطه طراحی و به سرانجام برسد اما به فاصله چند ساعت بعد از رونمایی از این لباس های مصوب، انتقاداتی نسبت به طراحی آن مطرح شده که البته به گستردگی نقدهای وارد شده به نمونه اولیه لباس مسافران ریو نیست اما به هر حال نشان داده است این دفعه هم نشست های تخصصی و بهره گیری از ظرفیت های مربوطه نتوانسته رضایت عموم را جلب نماید.
یکی از انتقادات مطرح نسبت به پوشش مصوب بانوان برای المپیک نسبت به رنگ فیروزه ای آن است که البته به نظر می آید انتخاب این رنگ بر مبنای تصمیمی است که در مورد کاروان ایران و به کارگیری المان هایی با رنگ فیروزه ای در آن گرفته شده است.
امین عارف نیا که بعنوان مسئول ستاد فرهنگی المپیک در جریان تمام مراحل در ارتباط با طراحی و داوری طرح های پیشنهادی قرار داشت هم این مورد را تایید می کند. وی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن عرضه گزارشی از روند طی شده برای تصویب پوشش ورزشکاران اظهار داشت که طرح مصوب و نهایی جزو طرح های ابتدایی بود که عرضه شد و تمام مراحل داوری را طی کرد و در نهایت توسط اعضای «ستاد عالی» انتخاب|شد.

مروری بر روند طراحی لباس مسافران توکیو
عارف نیا با یادآوری این که خردادماه سال ۹۸ نخستین فراخوان کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای طراحی پوشش اعضای کاروان ایران داده شد، اظهار داشت: نتیجه فراخوان عرضه ۱۲۰۳ طرح به دبیرخانه بود. نمونه دوزی طرح های منتخب طی چند روز در تالار رودکی با حضور هیات داوری، بررسی و داوری شد. اتفاقاً علاوه بر کارشناسان حوزه مد و لباس، برخی ورزشکاران و اعضای کادر سرپرستی کاروان المپیک هم عضو هیات داوری بودند.
وی با یادآوری این که نتیجه این نشست ها منجر به نهایی شدن چند ست پیشنهادی شد تا ارزیابی های تکمیلی روی آنها صورت بگیرد، تصریح کرد: البته ادامه کار به خاطر کرونا و تعویق المپیک مسکوت ماند. سال قبل اما پس از اینکه برگزاری المپیک و اعزام کاروان ایران به آن حتمی شد، مجدد فرایند طراحی و تصویب پوشش اعضای کاروان مورد پیگیری قرار|گرفت.
به گفته امین عارف نیا، نتیجه این پیگیری های مجدد انتخاب ۱۲ کالکشن لباس پیشنهاد شامل ۳ طرح برای هر ست رسمی و ورزشی مردان و بانوان بود، این طرح ها در نشستی با حضور هیات داوری متشکل از کارشناسان حوزه لباس و اعضای ستاد عالی ارزیابی شد. خروجی این نشست یعنی طرح های منتخب در اختیار ستاد عالی قرار گرفت.
لباس طراحی شده برای مسافران توکیو «منتخب» ورزشی هاست!
به گزارش اسب من به نقل از مهر، پوشش رسمی منتخب برای ورزشکاران مرد کشورمان یک دست کت و شلوار به رنگ سرمه ای است که هیچ انتقادی در مورد آن مطرح نشده و رضایت اعضای کاروان را به همراه داشت. لباس رسمی بانوان که توسط افرادی متفاوت از طراحان پوشش مردان طراحی شده اما با واکنش هایی همراه بوده است. ضمن این که صحبت هایی هم از مداخله و تصمیم گیری خارج از کارگروه مد و لباس که مسئولیت فراخوان و طراحی نمونه های پیشنهادی را داشت، مطرح گردیده است.
عارف نیا در این حوزه تصریح کرد: البته نمونه نهایی شده برای پوشش بانوان در نخستین طرح های پیشنهادی قرار داشت، این لباس تمام مراحل داوری که با حضور کارشناسان حوزه مد و لباس و مسؤلان کاروان ورزش ایران برگزار شد را طی کرد تا بعنوان گزینه نهایی انتخاب گردید.
وی در عین حال اظهار داشت: البته انتخاب نهایی توسط ستاد عالی صورت گرفت. اعضای هیات داوری در تمام مراحل برای ارزیابی طرح های پیشنهادی حضور داشتند اما در نهایت خودِ اعضای ستاد عالی تصمیم نهایی را گرفتند.
مسئول ستاد فرهنگی المپیک در مورد رنگ پوشش رسمی بانوان خاطرنشان کرد: این گونه تصمیم گرفته شده که کاروان فیروزه ای در المپیک داشته باشیم و بنابراین این رنگ انتخاب گردید. برای ست رسمی مردان هم رنگ سرمه ای انتخاب گردید تا به شکلی یکدیگر را پوشش دهند.
عارف نیا تصریح کرد: لباس رسمی بانوان که مقرر است از آن در مراسم رژه هم استفاده گردد در چند رنگ پیشنهاد شده بود. یکی از طرح ها به رنگ سفید بود و یکی از طرح ها هم به رنگ فیروزه ای ملایم تر، در نهایت اما با نظر اعضای «ستاد عالی» این طرح با این رنگ انتخاب گردید.

انتخاب لباس ورزشی کاروان خارج از کارگروه مد و لباس
به گزارش اسب من به نقل از مهر، پوشش ورزشکاران ایران در المپیک توکیو شامل دو ستِ رسمی و ورزشی است؛ پوشش رسمی تنها در مراسم افتتاحیه استفاده می شود. افتتاحیه این دوره بازی ها به خاطر کرونا و پروتکلهای بهداشتی محدود و با حضور مختصر نمایندگان کاروان برگزار می گردد اما به هر حال پوشش ورزشکاران در این مراسم مهم و قابل توجه خواهد بود
این مبحث اما به منزله نادیده گرفتن پوشش ورزشی ورزشکاران و طرح و رنگ و جنس منتخب برای آن نیست؛ این پوشش که از تولیدات داخلی بشمار می رود به رنگ سفید است، جنس آن هم بگونه ای که بعضاً به خاطر ضخیم بودن و گرم بودنش خیلی رضایت ندارند.
عارف نیا در این مورد و این که مبنای انتخابی با این خصوصیت ها چه بوده است، اظهار داشت: طراحی ست ورزشی هم جزو برنامه های مورد پیگیری در ستاد فرهنگی المپیک و کارگروه مد و لباس بود اما در نهایت فرایند کار در این بخش از مجموعه ما خارج شد! ترجیح مسؤلان کاروان المپیک این بود که خودشان در این حوزه پیگیری و تصمیم گیری داشته باشند.

پایان کار غیرحرفه ای!
در هر صورت این که بالاخره پس از دو سال و انجام «اولین» های قابل توجه در ارتباط با طراحی پوشش ورزشکاران ایران در بازی های المپیک مشخص شد که این پوشش به چه شکل است و چه رنگ اما درست وقتی که نخستین گروه ورزشکاران در فاصله یکی دو ساعته تا اعزام قرار داشتند.
شاید بیشتر از طرح پیشنهادی که قاعدتاً معیارهای اسلامی و ایرانی هم در انتخاب آن بی تأثیر نبوده است، انتقاد اصلی در ارتباط با چگونگی رونمایی باشد؛ این که «چرا کارگروه مد و لباس با وجود نقش پررنگ اولیه در انتخاب نهایی نقشی نداشته و به شکلی نظرات تخصصی آنها در نظر گرفته نشده است؟» جای سوال و نقد دارد اما این که «چرا رونمایی از نتیجه اقدامی که دو سال پیش شروع شد تا جلوی معضلات همیشگی گرفته شود، بهتر و بموقع تر رونمایی نشد؟» نقد اصلی است.
درست است که این روزها موج جدید کرونا مانع بسیاری از برنامه ها و اقدامات است اما به نظر می آید پیش از این هم فرصت بود برای نمایش کارهای فرهنگی اینچنینی؛ در هر صورت این که کاری که خیلی حرفه ای شروع شد آخر حرفه ای نداشت.

1400/04/28
19:31:56
5.0 / 5
1078
تگهای خبر: المپیك , بازی , تخصص , رسمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
asbeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اسب من محفوظ است

اسب من

همه چیز درمورد اسب و اسب سواری و سوارکاری