در گزارش اسب من مطرح شد:

تشریح قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش توسط تقی زاده

تشریح قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش توسط تقی زاده معاون مجلس، حقوقی و امور استان های وزارت ورزش با اشاره به قانون اهداف، وظایف و اختیارات این وزارتخانه در مورد مهمترین موارد لحاظ شده در آن توضیح داد.



خبرگزاری مهر - گروه ورزش: هر یک از وزارتخانه های فعال در دولت ایران برمبنای «قانونِ تاسیس» معرفی می گردند. این قانون در چارچوب ماده و تبصره های مختلف و بمنظور معرفی اهداف، چگونگی انتخاب وزیر، شرح وظایف، و... طرح و تصویب می شود تا تمام کارهای وزارتخانه متبوع برمبنای آن صورت گیرد.
قانون تاسیس وزارت ورزش که در برگیرنده «اهداف، وظایف و اختیارات» این وزارتخانه است طی روزهای گذشته تصویب و ابلاغ گردید در صورتیکه یک دهه از عمر وزارت ورزش و جوانان می گذرد!
این وزارتخانه زمانی به مجموع وزارتخانه های کشور افزوده شد که نمایندگان مجلس هشتم کلیات طرح ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان را با ۱۴۱ رای موافق از مجموع ۱۹۵ رای ماخوذه (۴۶ رای مخالف و ۶ رای ممتنع) تصویب کردند. اینگونه شد که از هشتم دی ماه سال ۱۳۸۹ وزارت ورزش بعنوان عالی ترین مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به این حوزه شروع به کار کرد.
بدین ترتیب سازمان تربیت بدنی که از سال ۱۳۵۰ بعنوان یکی از معاونت های نخست وزیری وقت صاحب قانونِ تاسیس شده بود، بعد از سال ها فعالیت منحل شد و جای خودرا به وزارتخانه ای نوپا داد تا متولی امور ورزش شود.
حالا پس از گذشت یک دهه از تشکیل و شروع به کار وزارت ورزش و جوانان، قانون تاسیس این وزارتخانه تصویب و ابلاغ گردیده است. به سبب این ابلاغ، قانون تاسیس سازمان تربیت بدنی ملغی شد.
جمشید تقی زاده معاون حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان های وزارت ورزش در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این مساله در مورد کلیات لایحه اهداف، اختیارات و وظایف این وزارتخانه و اقداماتی که باید در ارتباط با آن صورت گیرد، توضیح تکمیلی ارائه داد.
ضرورت تصویب قانون ویژه وزارت ورزش
این مقام مسئول در وزارت ورزش با تاکید بر اینکه ورزش کشور طی سالیان متوالی برمبنای قانونی قدیمی و مصوب سال ۱۳۵۰ (قانون تاسیس سازمان تربیت بدنی) اداره می شد، اظهار داشت: این قانون به مرور زمان و به سبب تغییر مقتضیات زمانی و عدم تحقیق نیازها و لزوم های روز کارآمدی خودرا از دست داد به خصوص که سازمان تربیت بدنی هم منحل و جای آنرا وزارت ورزش گرفته بود. بنا بر این تدوین قانون ویژه این وزارتخانه در دستور کار قرار گرفت.
تصویب قانون وزارت ورزش پس از چند مرحله رفت و برگشت
تقی زاده با اعلان اینکه تصویب و ابلاغ قانون ویژه تاسیس وزارت ورزش با عنوان «اهداف، وظایف و اختیارات» در دوره مسعود سلطانی فر و با تاکید وی سرعت بیشتری گرفت، اشاره کرد: دراین زمینه رایزنی های متوالی و گسترده ای با کمیسیون ها و نمایندگان مختلف مجلس انجام شد تا اینکه طرح کلی قانون بعد از تصویب در مجلس برای شورای نگهبان ارسال شد. این شورا در مرحله نخست ایرادهایی نسبت به برخی بندهای قانون وارد کرد که موجب بررسی مجدد در صحن علنی مجلس و پس از آن ارسال مجدد برای شورای نگهبان شد. لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش این دفعه توسط شورای نگهبان تایید و جهت اجرا ابلاغ گردید.
لحاظ شدن معیارهای بین المللی در قانون جدید
به گفته معاون وزیر ورزش، متن قانون تاسیس وزارت ورزش یا همان لایحه اهداف، اختیارات و وظایف این وزارتخانه مبتنی بر ارزش ها و هنجارهای اسلامی و همین طور معیارهای بین المللی ورزش و جوانان است به شکلی که برای اولین بار خیلی از مفاهیم اولیه و اساسی در رابطه با موضوع همچون ورزش تربیتی، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای، باشگاه های ورزش جوان، خانه های جوانان و امور جوانان مورد تعریف متقن قرار گرفته است. ضمن اینکه همه مساعی به کار بسته شده تا متن قانون منطبق بر نیازهای روز و لزوم جامعه ورزشی تدوین شود.
جایگاه ویژه ورزش بانوان
وی توجه به ورزش بانوان را همچون خاصیت های قانون تاسیس وزارت ورزش عنوان نمود و تصریح کرد: در این قانون با لحاظ شدن اصول قانون اساسی به موضوع تقویت و توسعه ورزش بانوان بعنوان اشخاصی که نقش عمده و موثری در ورزش اسلامی و بومی ایفا نموده اند، توجه جدی شده است. همین طور به صورت هدفمند، منسجم و منتظم، اهداف و اختیارات وزارت ورزش معین شده و یاد شده قرار گرفته است.

احیای شورای عالی ورزش و وظایف تعریف شده برای آن
معاون حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان های وزارت ورزش با یادآوری اینکه در لایحه اهداف، اختیارات و وظایف این وزارتخانه توجه ویژه به شورای عالی ورزش و فعالیت آن شده است، اظهار داشت: دو وظیفه مهم بر عهده شورای عالی ورزش و تربیت بدنی قرار داده شده که راهگشای هر گونه مشکل و هر مسئله احتمالی در امور ورزش باشد. اتخاذ سیاست های توسعه تربیت بدنی و ورزش کشور یکی از این وظایف است و دیگری هماهنگ سازی کارهای تربیت بدنی و ورزش کشور می باشد.
اقدامات لازم پیرامون صندوق پشتیبانی از قهرمانان و پیشکوستان ورزش
طبق قانون جدید مصوب برای وزارت ورزش، از این پس صندوق پشتیبانی از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش در لیست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی قرار می گیرد. تقی زاده در این رابطه به خبرنگار مهر اظهار داشت: صندوق پشتیبانی از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش تا به امروز بعنوان یک نهاد غیردولتی و به صورت هیات امنایی اداره می شد. اساسنامه مصوب وزارت ورزش و هیات وزیران را هم داشت.
لزوم تدوین اساسنامه ای جدید
وی دراین زمینه افزود: با قرارگرفتن نام صندوق در لیست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی، از این پس هر قانونی در ارتباط با دستگاه های اجرائی و مجموع این نهادها وضع شود شامل حال صندوق هم خواهد شد. ضمن اینکه این جابه جایی در عنوان مستلزم تدوین اساسنامه ای جدید برای صندوق پشتیبانی از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش است. این اساسنامه باید ظرف مدت زمان ۶ ماه تدوین و به تصویب هیات وزیران برسد. فرصت ۶ ماهه وزارت ورزش معاون مجلس، حقوقی و امور استان های وزارت ورزش با تاکید بر اینکه قانون تاسیس این وزارتخانه با عنوان «اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش» قانون تاسیس سازمان تربیت بدنی را لغو کرده است، اظهار داشت: بر این اساس وزارت ورزش مکلف است ظرف ۶ ماه ساختار سازمانی و تشکیلاتی تفصیلی را تهیه و به تأیید سازمان استخدامی کشور برساند. همین طور بخشنامه اجرائی این قانون ظرف مدت زمان ۶ ماه بعد از لازم الاجرا شدن توسط وزارت ورزش تهیه و به تصویب هیئت وزیران برسد.

1399/07/16
14:12:53
5.0 / 5
1672
تگهای خبر: باشگاه , پیشكسوت , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
asbeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اسب من محفوظ است

اسب من

همه چیز درمورد اسب و اسب سواری و سوارکاری